Bütün Blog Yazıları

Isıtıcınızı Temiz Tutmak İçin 6 İpucu


Kirli bir ısıtıcı maliyetli olabilir. Toz katmanları, ısıtıcınızın işini yapma yeteneğini tehlikeye atabilir. Her türden ısıtıcıyı temiz ve iyi çalışır durumda tutmak için bazı basit ipuçlarını paylaşıyoruz.

 

1. Toz birikmesine izin vermeyin

Haftalık olarak bir tüy silgi veya toz bezi ile toz alma birikimi azaltacaktır, ancak herhangi bir temizlikten önce her zaman ısıtıcıyı kapatın, fişini çekin ve soğumasını bekleyin.

 

2. Düzenli olarak vakumlayın?

* Havalandırmalı veya ızgaralı herhangi bir ısıtıcı, hava akış alanlarını olabildiğince temiz tutmak için bir fırça eki ile düzenli olarak vakumlanmalıdır.

* Bu özellikle fanlı ısıtıcılar için önemlidir, çünkü bunlar hava giriş deliklerinden toz çekme eğilimindedir.

* Isıtıcınızın dışından diğer kirleri, yiyecek dökülmelerini veya yapışkan parmak izlerini temizlemek için, biraz su ve bulaşık deterjanı ile sıkılmış nemli bir bez kullanın.

* Sıvıyı doğrudan kasanın üzerine dökmeyin ve eşyaların çok ıslanmasına izin vermeyin. Temizledikten sonra muhafazayı kurulayın.

 

3. Yönergeleri okuyun

Isıtıcınız bir kullanım kılavuzuyla birlikte geldiyse, ona başvurun. Daha modern gazlı alan ısıtıcılarının bazılarında, düzenli olarak temizlenmesi gereken filtreler bulunur ve hatta bazılarında bunu yapmanız gerektiğinde yanıp sönen küçük bir ışık vardır.

 

4. Borular arasındaki toz

* Bir mutfak spatulasının veya tahta kaşığın geniş ucunun etrafına bir kağıt havlu sarın ve bir lastik bantla sabitleyin.

* Spatulayı radyatörün her bir tüpünün her iki tarafından yukarı ve aşağı kaydırın.

* Yapışkan dökülmeler gibi dirençli maddeler için, kağıt kaplı spatulaya çok amaçlı bir temizleyici püskürtün ve bir kez daha deneyin.

 

5. Radyant ısıtıcılar

Isıyı yansıtan parlak plakalı ısıtıcıların verimli olabilmesi için parlak kalması gerekir. Reflektör plakasını temizlemek için ısıtıcının ön tarafındaki koruyucu ızgaranın klipsini açın veya vidalarını sökün, ardından ısıtma elemanlarına zarar vermemeye dikkat ederek plakayı hafifçe tozlayın. Daha fazla temizlik gerekiyorsa, iyice sıkılmış sabunlu bir bezle silin ve ardından metil alkol ile nemlendirilmiş bir bezle tekrar silin.

 

6. Senelik Temizlik

Gazlı veya bacasız gaz kütüğü yangınları, verimli bir şekilde çalışmalarını sürdürmek için her yıl kalifiye bir teknisyen tarafından servis edilmelidir. Bakım işlemleri arasında, sadece dış kısmı iyice sıkılmış sabunlu bir bezle silmeniz ve havalandırma deliklerinin tozlanmasını sağlamanız gerekir. Camın dış yüzeyinin temizlenmesi gerekiyorsa, biraz cam temizleyici kullanabilirsiniz, ancak camı hala sıcakken temizlemeye asla çalışmayın. Camın içini temizlemek teknisyenin işidir.

 

Isıtıcılarınızın temizliği için profesyonel hizmet almak istiyorsanız Bekleme.com


İlgili Diğer Blog Yazıları

İşleriniz büyüsün ister misiniz?

Müşterilerimize kaliteli hizmet vermek isterseniz hemen kayıt olabilirsiniz.

Arkadaşınıza tavsiye edin

Bizi arkadaşınıza tavsiye ederek arkadaşınızın işini büyütmesine yardımcı olabilirsiniz.